O delavnici

V komuni Skupnost Žarek imamo tudi mizarsko delavnico. Uspeli smo jo ustvariti s pomočjo donacije Norveškega finančnega mehanizma v letu 2010. Najprej so člani skupnosti sami obnovili hišo, podstrešje, pa tudi stari lopi zraven in iz njih naredili prostore za mizarsko delavnico.

Člani skupnosti Žarek se tako učijo izdelovati različne izdelke iz lesa, delamo izdelke iz masivnega lesa. Osnovni namen mizarske delavnice je utrjevanja delovnih navad in sposobnosti z delom. V delavnici  se člani  naučijo veščin dela z lesom, utrjujejo pa tudi vztrajnost pri delu, odgovornost, sodelovanje in ustvarjalnost. Izdelke izdelajo člani skupnosti Žarek s pomočjo mizarskega mojstra, ki pomaga pri izdelavi in vodi dela.

Naše izdelke prodajajo tudi nekatere trgovine, to so: ŠTOF JESENICE, ACRON na Jesenicah, POHIŠTVO ŽAKELJ v Lescah. Izdelke prodajamo tudi na sejmih, npr. na Jožefovem sejmu na Jesenicah, na Blejskih dnevih na Bledu, na Jurjevem sejmu v Gorjah in drugod.

Izdelke lahko naroči kdorkoli, lahko pokliče na št.: 040/790 345 in pove svojo željo. Najbolje je, da nariše skico izdelka in mere in to posreduje, tako se dogovorimo za čas izdelave in za okvirno ceno. Cenik že narejenih izdelkov je objavljen na fb strani društva Žarek ter v posebnem zavihku.

Vsa sredstva, pridobljena s prodajo izdelkov so namenjena kritju stroškov za les in materiale ter za program komune.

Vabljeni, da si pogledate fotografije izdelkov v Galeriji slik  in  fb strani društva. /www.facebook.com/DrustvoZarek/

AKTUALNO

SPONZORJI

REPUBLIKA SLOVENIJA – MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO, SOCIALNE ZADEVE IN ENAKE MOŽNOSTI

REPUBLIKA SLOVENIJA- SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKE ZADEVE

HIT LARIX

Antus

PETROL

Fundacija invalidskih in humanitarnih organizacij RS

OBČINA JESENICE

OBČINA BLED

OBČINA GORJE

OBČINA RADOVLJICA

OBČINA BOHINJ

OBČINA KRANJSKA GORA

OBČINA ŽIROVNICA